Egy nőnek csak sorsa van, vagy lehet élete is?

   Nazmeem és húga szegény, de gondtalan bangladesi kislányok, a gyerekkori éden azonban szilánkjaira robban, mikor a folyton az engedelmességre, és a sors elfogadására intő anyjuk öngyilkos lesz. Pár év múlva Nazmeem a londoni East Enden találja magát egy örömtelen elrendezett házasságban. Első gyermekét elveszíti, művelt, jószándékú, de nála sokkal idősebb és kissé visszataszító férjével két lányt nevelnek. Szürke és eseménytelen életébe a gyerekkori emlékek és a hátrahagyott húga levelei csempésznek egy kis fényt, aztán, tadám, igen: betoppan az életébe a fiatal, jóképű és kissé gyökértelennek tűnő Karim, hogy minden a feje tetejére állhasson.

  Sablonos romantikus történetnek hangozhat, de nem az: nincs jó és rossz oldal, nincs jó és rossz megoldás. Emberek vannak, akik mind keresnek valamit: a régi vagy a leendő önmagukat, egy elveszett, egy észrevétlenül létrehozott, vagy egy majdani otthont. Nazmeem, a húga, a férje, a nagyobbik lánya, és hódolója, Karim maga is kétségbeesett kötéltáncot jár, hogy a családjuk ne igya meg a levét a saját vágyaiknak.
Aztán jön az a hírhedt szeptember 11-e, és vele az újabb válaszút: megküzdeni az új hazájukban támadt ellenséges érzelmekkel vagy hazamenni? De létezik még az a haza?
  Nazmeem lányai számára mit tartogat Allah?

A film: Brick Lane (A muszlim asszony)

Mottó: "You're the real thing."

Ugorj neki, ha: érdekelnek a nő sorsok, foglalkoztat az identitáskeresés témája, lenyűgöznek a szép tájak.

Óvatosan állj bele, ha: előítéleteid vannak a bangladesi bevándorlókkal, a muszlimokkal vagy a nőkkel szemben.

 

 

Szerző: Klalli  2014.09.28. 13:44 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rumostea.blog.hu/api/trackback/id/tr946738521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása